Το βελούδο ξανά στη ζωή μας

Το βελούδο ξανά στη ζωή μας

07/01, 2021

 

Ναι, έχει υπάρξει περίοδος στη ζωή μου που το βελούδο δεν ήθελα να το βλέπω ούτε ζωγραφιστό! Κυρίως στα φοιτητικά μου χρόνια και ενώ επικρατούσε η μόδα του minimal. Χωρίς την ωριμότητα και την εμπειρία που έχω μέχρι την τωρινή πορεία μου και την εμπειρία που μου έχει δώσει η ενασχόληση και η αγάπη για το ύφασμα. Από τότε όμως που η κρίση μαζί με την μόδα- ανάγκη για το vintage έφεραν τα πράσινα καπιτονέ πολυθρονάκια της μαμάς - γιαγιάς ως trend, ξανά στο καθιστικό μας, στο καφέ, σε οποιοδήποτε χώρο αναμονής, έτσι απλά, το βελούδο μπήκε ξάνά στη ζωή μας. Με νέα χρώματα όμως, με υπέροχες υφές, πιο ελαφριά, με σχέδια, πιο μοντέρνα, πιο προσιτά σε όλους. Χωρίς την επισημότητα που κουβαλούσαν, επιβάλλονται στο χώρο μόνο με την ζεστασιά και την εκπληκτική ποιότητά τους!
Έχουν πολλές εφαρμογές, από το ντύσιμο των επίπλων μας, κουρτίνες που ντύνουν ζεστά τον χώρο, μέχρι μαξιλάρια, βελούδινες παπλωματωθήκες και κεφαλάρια για τα υπνοδωμάτιά μας.
Ενώ πλέον βγαίνουν και σε διάφορες συνθέσεις, πάχη και με διαφορετικό πέλος, ενώ τελευταία, με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε υπέροχα αδιάβροχα βελούδα, που συνεχίζουν να κρατούν την αρχοντιά και την υπέροχη  υφή τους.

Οι εφαρμογές του είναι πολλές, και το βελούδο μπορεί να σταθεί σε πιο μίνιμαλ χώρους.


Μπορεί να ταιριάξει με πολλά υλικά όπως χρυσό, μπρούντζο, ενώ τα χρώματα στα οποία παράγεται είναι πλέον πιο μοντέρνα, πιο φρέσκα, που ταιριάζουν με όλα τα στυλ.


Γεωμετρικά σχέδια και σταμπωτά prints κάνουν τις επιλογές ανεξάντλητες!

Πλέον, το βελούδο μπορεί να μπει και σε εξωτερικούς χώρους, αφού υπάρχει πλέον και σε αδιάβροχο.


Για τους πιο κλασικούς, μπορείτε πάντα να στολίσετε με trimmings και να έχετε ένα πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα.

Είμαι πάντα εδώ να σας βοηθήσω με τις εφαρμογές των υφασμάτων και να σας δώσω νέες ιδέες με απίθανους συνδυασμούς.

Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interior desinger


Για να μην ξεχνιόμαστε,
Join me
Facebook

Instagram

pics: MayoDeco, pinterest 

Tags: βελούδο διακόσμηση vintage τάσεις margay casamance ριχτάρια παπλωματοθήκες μαξιλάρια χρυσό μπρούντζο σίδερο trimmings