Η μεταμόρφωση μιας τραπεζαρίας

Η μεταμόρφωση μιας τραπεζαρίας

20/11, 2020

 

Στις μέρες που πλέον περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ανακαλύπτουμε νέες ανάγκες, βλέπουμε το σπίτι μας αλλιώς και αγαπάμε ξανά τα πράγματα με τα οποία είμαστε συναισθηματικά δεμένοι.

Σχεδόν όλοι έχουμε έπιπλα και αντικείμενα τα οποία έχουμε πληρώσει ή μας έχουν δώσει, τα οποία έιναι γερά και καλής ποιότητας, όμως δεν ταιριάζουν με τον χώρο μας αυτή τη στιγμή ή μας έχουν κουράσει. Φυσικά δεν θέλουμε να τα πετάξουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα έχουμε για πρακτικούς και συναισθηματικούς λόγους. 

Μια τέτοια τραπεζαρία μου ανατέθηκε για να μπει στο νέο της σπίτι. Καρέκλες με ψάθα και γερές, αδιάφορες όμως, με το χρώμα τους παλιακό και το ύφασμα φθαρμένο. Το τραπέζι βαρύ, γερό αλλά βέγκε. Το βέγκε, ένα χρώμα ξύλου που χρησιμοποιήθηκε πολύ τη δεκαετία του ΄90, τόσο πλέον που δεν θέλουμε καν να το βλέπουμε!

Βάφτηκαν λοιπόν, φρεσκαρίστηκαν και στις καρέκλες μπήκε νέο ύφασμα.H καρέκλες και το τραπέζι βάφτηκαν με τα χρώματα της MajesticPaint με την απόχρωση Aubergine, ενώ από πάνω το χρώμα σφραγίστηκε με βερνίκι σατινέ.

Περάστηκε νέα ταπετσαρία επίπλου με το μοναδικό σούπερ ανθεκτικό βελούδο της Casamance.Οι κουρτίνες που μπήκαν στην τραπεζαρία είναι βαμβακερές λευκές που φόνταραν πολύ όμορφα πάνω σε ένα μπεζ - καφέ σκούρο τοίχο.
H διακόσμηση και το styling της τραπεζαρίας έγινε από το MayoDeco.Μια εξαιρετική συνεργασία με έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο και προοδευτικό που δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα στο χώρο της. Μόνο υπέροχα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν τέτοιες συνεργασίες!
Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interior desinger


Για να μην ξεχνιόμαστε,
Join me
Facebook

Instagram

pics: MayoDeco

Tags: retro έπιπλα furniture renovation ανακαίνιση styling κουρτίνες ταπετσαρία επίπλου βελούδο casamance majestic paint βαφή επίπλων βαμβακερό διακόσμηση interior design τραπεζαρία καρέκλες ψάθα χρώμα ταπετσαρία design